У Рівному стартує голосування за проєкти Громадського бюджету

17 Вересня 2021, 11:15
Голосування за проекти 523
Голосування за проекти

У Рівненській громаді 17 вересня стартує голосування за проєкти Громадського бюджету.

Жителі зможуть підтримати три малі та три великі проєкти, – повідомила Суспільному секретарка координаційного комітету Кароліна Круглик

Загалом до голосування допустили 107 пропозицій на загальну суму у понад 58 мільйонів гривень.

Найбільше серед проєктів, поданих на голосування, освітніх – 34. Цього разу немає жодного проєкту, який стосується розвитку велоінфраструктури, енергоощадження, медійної галузі та транспорту.

Голосування відбудеться виключно онлайн – на сайті громадського бюджету з ідентифікацією через Bank ID (детальна інструкція тут). Триватиме воно до першого жовтня включно. Після цього протягом десяти днів координаційний комітет має оголосити переможців.

«Онлайн так, як і торік, через карантинні умови – ми дбаємо про здоров'я мешканців територіальної громади. Цьогоріч можуть долучатися і квасилівчани. Є проєкти, які подавали мешканці Квасилова», – розповіла Кароліна Круглик.

І додала: традиційно на проєкти з міського бюджету виділили десять мільйонів гривень: сім мільйонів – на великі проєкти і три мільйони – на малі.

Загалом автори проєктів залишили 117 заявок, проте десять з них відхилили через невідповідність положенню та неможливість їх реалізації.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024