«Без паперів» працює ЦНАП у Рівному

28 Вересня 2021, 09:45
Звертаючись у ЦНАПи, жителі Рівненщини зможуть використовувати електронні документи 679
Звертаючись у ЦНАПи, жителі Рівненщини зможуть використовувати електронні документи

Звертаючись у ЦНАПи, жителі Рівненщини зможуть використовувати електронні документи.

Це стає можливим завдяки підключенню Центрів надання адміністративних послуг області до сервісу «Шеринг», – повідомляють Рівненські новини.

За своєю суттю сервіс «Шеринг» це новітній спосіб надання копій цифрових документів з допомогою застосунку «Дія». Він доволі зручний і ефективний. Адже таким чином скорочується час на обробку і перевірку документів.

«Зараз процес цифровізації відбувається у багатьох галузях. І важливу роль тут відіграє перехід у режим «paperless» тобто «без паперів», адже це спрощує і прискорює багато моментів. Наприклад, отримання адміністративних послуг», – пояснює заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило.

Для шерингу документа потрібно відкрити його в застосунку «Дія», дати працівнику ЦНАПу зісканувати QR-код; надати дозвіл на його шеринг. Після цього документи надходять на електронну пошту ЦНАПу в форматі PDF-файлів.

Вже сьогодні використовувати такий алгоритм можуть жителі Володимирця, Рівного, Радивилова, Корця, Козина, Дубна, Острожця, Демидівки, Березного, Гощі, Здолбунова, Клевані, Дядьковичів, Острога, Шпанова, Сарн, Степані.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024