На штучну ялинку у Рівному планують витратити три мільйони гривень

27 Вересня 2021, 11:18
На штучну ялинку у Рівному планують витратити три мільйони гривень 445
На штучну ялинку у Рівному планують витратити три мільйони гривень

У Рівному збираються виділити додаткові три мільйони гривень на закупівлю атрибутики на новорічно-різдвяні свята. 

Питання проходить передсесійні комісії, доповідає про придбання штучної ялинки, гірлянд та іншої атрибутики керівник новоствореного департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима, повідомляє Рівне.Суспільне.

Додаткові 3 млн грн комунальне підприємство «Міськсвітло» може отримати через внесення змін до програми розвитку комунального господарства. Зокрема, депутатам Рівнеради пропонуватимуть збільшили статутний капітал для підприємства на цю суму, аби найближчим часом оголосити про закупівлю ялинки, гірлянд та іншого необхідного інвентарю для новорічно-різдвяних свят.

«У цих 3 мільйонах гривень 1,1 мільйона – це орієнтовна ціна самої ялинки, решта 1,8 мільйона – це в межах планування проведення новорічних свят управлінням культури, вони передбачають закупівлю прикрас до ялинки, піксельного 3-D освітлення, пульт управління до нього, антивандальні щити, прикраси. Також хочуть обрати фотозони, додаткові гірлянди», – доповів на комісії керівник департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима.

Посадовець уточнив, що кошторис дав той виробник, який майже сім років тому ставив ялинку біля «Злата плази». І додав: якщо вони виграють тендер – перший монтаж ялинки зроблять безкоштовно. Прикрасити також планують і дерева, які є на майдані та за кінопалацом.

Руслан Гудима каже, що за виділені гроші хочуть зробити дещо і в селищі, яке стало з Рівним однією громадою.

«До нас також доєднався Квасилів, є звернення від них, зоб купити ялинку і прикраси, бо того не мають, – зазначив керівник департаменту.

Зрештою, міська комісія питання щодо додаткових грошей на ялинку підтримала, рішення – за сесією Рівнеради. Щоправда, депутати забажали детальних пояснень від управління культури, як саме вони прикрашатимуть місто з новими закупленими атрибутами. Такої інформації чекатимуть згодом.

Довідково. За часів перебування на посаді мера Володимира Хомка у місті на майдані ставили живу ялинку. Це була його принципова позиція. Перед 2021 роком у Рівному змінилась влада, містом став керувати Олександр Третяк. На зустріч нового року тоді прикрасили гірляндами ялини, що ростуть на майдані. Центрального дерева не ставили.

Читайте також:  Лісівники Рівненщини запрошують посадити дерева для «Зеленої країни»

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024