У Рівному відкриють вуличну виставку-інсталяцію про Голокост

27 Вересня 2021, 17:52
Голокост 771
Голокост

Вулична виставка-інсталяція символізує страшну трагедію Голокосту, коли за лічені тижні був знищений цілий світ – як в Україні, так і в інших країнах Європи. 

Виставка-інсталяція «Місто, яке (не) пережило» покликана нагадати відвідувачам музею про трагічну сторінку в історії України, про людей, які назавжди полишили рідні домівки, про Катастрофу, що сталася і в Рівному. Про це повідомляє Рівненський обласний краєзнавчий музей.

Бабин Яр для всього людства став символом трагедії Голокосту, адже саме з цього місця розпочались масове знищення євреїв. Проте в Україні чи не кожне місто, або й невелике село мали свій «Бабин Яр», так було і в Рівному.

Читайте також: П'ять текстів про Голокост від Район.Історія, які варто прочитати

Наспіх покинуті власниками будинки, непривітна похмура осіння вулиця, силуети людей, що востаннє йдуть рідним містом – картина, яку можна було спостерігати восени 1941 року в більшості населених пунктів України.

Рівне до осені 1941 року, як і десятки інших містечок України було штетлом – більшість тутешніх містян були євреями. Восени 1941 року євреї України були змушені покинути свої помешкання і вирушити в невідоме: Бабин Яр, Богданівку, Сосонки, Богунський ліс.

Відкриття вуличної виставки відбудеться на подвір’ї Рівненського обласного краєзнавчого музею 29  вересня о 12:00.

Читайте також: Рівнянка однією із перших у світі здобула звання Праведниці 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024