Рівне: судитимуть водія, який під виглядом склоомивача перевозив контрафактний спирт

28 Вересня 2021, 16:38
Рівне: судитимуть водія, який під виглядом склоомивача перевозив контрафактний спирт 681
Рівне: судитимуть водія, який під виглядом склоомивача перевозив контрафактний спирт

До Рівненського міського суду скерували обвинувальний акт стосовно львів’янина, якому інкримінують незаконне придбання, зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовленого спирту етилового, а також використання завідомо підробленого документа.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому цього року чоловік придбав понад 22 тонни спирту етилового без жодних документів і перевозив його у 112 пластмасових бочках, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

На автодорозі «Київ-Чоп», у селі Грушвиця Перша, Рівненського району, вантажний автомобіль «Scania», який перевозив незаконний товар, зупинили патрульні поліцейські.

Водій під час перевірки надав правоохоронцям товарно-транспортну накладну, відповідно до якої у вантажівці мало бути понад 20 тонн зимового автомобільного омивача скла.

Втім, під час огляду місця події слідчо-оперативною групою виявилось, що в бочках  рідина, схожа на спирт етиловий. Це підтвердив і висновок експерта, проте вміст бочок не відповідає ДСТУ спиту. Орієнтовна вартість вилученої рідини – майже 4,5 млн гривень.

І на контрафактний алкоголь, і на автомобіль «Scania» суд наклав арешт. Досудове розслідування проводили слідчі СУ ДФС у Рівненській області.

Санкція статтей передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тисяч гривень із конфіскацією та знищенням незаконно виготовленого товару.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

    •  
 
  •  
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024