Рівне: повідомили про підозру донеччанину, який торгував гранатами та тротиловими шашками

29 Вересня 2021, 11:18
Рівне: повідомили про підозру донеччанину, який торгував гранатами та тротиловими шашками 596
Рівне: повідомили про підозру донеччанину, який торгував гранатами та тротиловими шашками

Перебуваючи у слідчому ізоляторі, зловмисник у телефонному режимі скерував покупця в обумовлене місце знаходження вибухонебезпечних предметів, за що отримав 2700 гривень на мобільний рахунок. 

27 вересня слідчі Рівненського районного управління поліції вручили йому повідомлення про підозру, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини.

За отриманою оперативною інформацією працівники управління карного розшуку поліції області встановили, що громадянин України, 29-річний уродженець Донецька, може зберігати з метою збуту боєприпаси та вибухівку. Його незаконну діяльність поліцейські за сприяння керівництва установи «Рівненський слідчий ізолятор» задокументували у серпні цьогоріч.

Під час оперативної розробки покупець прийшов до призначеного місця збуту — закинутого залізничного вагона в обласному центрі, де працівники поліції і виявили боєприпас. За результатами огляду працівниками вибухотехнічної служби стало відомо, що збувач продав корпус наступальної осколкової гранати «РГД-5» та запал до неї.

Крім того, через декілька днів в аналогічний спосіб вдалося «придбати» й дві тротилові шашки, які 29-річний засуджений заховав у недобудові в Рівному.

Вилучене скерували на експертизу до Рівненського НДЕКЦ МВС України та згідно із її висновком граната РГД-5 бойова й придатна до вибуху. Експертиза тротилових шашок іще триває.

У ході санкціонованого обшуку у зловмисника поліцейські вилучили мобільний телефон, на який перераховувалися кошти. У рамках кримінального провадження встановлюється також походження боєприпасів.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Відомо, що уродженець Донецька засуджений до семи з половиною років позбавлення волі за вчинення розбою та умисного тяжкого тілесного ушкодження.  Втім, через хворобу перебував поки у слідчому ізоляторі.

За збут боєприпаси та вибухівки йому загрожує іще один термін — до шести років за ґратами.

Читайте також:  У Рівному судитимуть директора підприємства, який за хабар надавав стоянки під авто

 

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024