Оголосили про підозру «найманому вбивці» рівненського спецпризначенця Івана Мамчура

29 Вересня 2021, 12:13
Оголосили про підозру «найманому вбивці» рівненського спецпризначенця Івана Мамчура 1103
Оголосили про підозру «найманому вбивці» рівненського спецпризначенця Івана Мамчура

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України повідомили про підозру у державній зраді агенту ФСБ РФ.

Встановлено, що зловмисник входив до складу так званої «бойової двійки», яка у 2016 році здійснила вбивство українського спецпризначенця на Рівненщині. Підозрюваний приховано переправив з РФ зброю для вчинення злочину, йдеться на сайті СБУ.

Іншого учасника групи затримали у листопаді 2016 року під час спроби перетину держкордону України. Суд визнав його винним у вчинені кримінального правопорушення і призначив покарання у вигляді 12 років ув’язнення.

За даними слідства, двоє українських громадян були завербовані представниками ФСБ РФ для виконання розвідувально-диверсійних завдань на шкоду державній безпеці України.

Встановлено, що у квітні 2016 року вони прибули з РФ на територію нашої країни для збору інформації про військовослужбовців Збройних Сил України та працівників вітчизняних оборонних підприємств.

Одержану інформацію агенти передавали своїм «кураторам».

Згодом учасники групи отримали завдання та здійснили вбивство українського офіцера військового підрозділу спецпризначення.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ, триває досудове розслідування.

Заходи із викриття правопорушення здійснювались за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

У коментарі журналістам видання Район.Рівне речниця управління СБУ у Рівненській області Інна Ілючок повідомила, що йдеться про вбивство учасника АТО, працівника рівненського слідчого ізолятора Івана Мамчура, якого застрелили у під'їзді будинку 2016 року. Його вбивцю Олега Смородінова затримали в листопаді того ж року. А кілька днів тому Росія видала і його спільника, який наразі перебуває у рівненському СІЗО. 

Читайте також:  Рівне: повідомили про підозру донеччанину, який торгував гранатами та тротиловими шашками

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024