На Рівненщині удвічі більше хворих на COVID-19, ніж аналогічного періоду торік

30 Вересня 2021, 16:02
На Рівненщині удвічі більше хворих на COVID-19, ніж аналогічного періоду торік 679
На Рівненщині удвічі більше хворих на COVID-19, ніж аналогічного періоду торік

За добу 28 вересня на Рівненщині госпіталізували 76 жителів області з діагнозом COVID-19.

Про це на брифінгу у Рівненській ОДА повідомив заступник голови ОДА Сергій Подолін. 

Як йшлося на брифінгу, сьогодні ми маємо епідемію невакцинованих. Тобто мова йде про те, що 99% пацієнтів, які захворіли на COVID-2019, це ті, хто не отримав щеплень. 

Разом із тим, у вакцинованих хвороба зазвичай протікає у легкій формі. Порівняно з аналогічним періодом торік, на сьогодні пацієнтів із COVID-19 удвічі більше. За минулу добу госпіталізовано 76 жителів області. І лише 45 пацієнтів виписано із стаціонару. Тобто приріст високий. Тому на сьогодні важливо подбати про вакцинацію, а також про дотримання протиепідеміологічних заходів.

Під час зростання сезонних вірусних захворювань загроза Ковіду стає ще більшою. Це хвиля, яка може накрити будь-яку країну. Рівненщини до цього підготовлена. Мова йде про лікарні, наявні протоколи лікування, ліки. Однак значну роль відіграє і кількість людей, які зробили щеплення. Чим більше вакцинацій, тим меншим буде навантаження на медицину, а отже менше карантинних обмежень.

Кількість «ковідних» хворих на Рівненщині зростає і далі буде зростати. Пік захворюваності прогнозують на жовтень-листопад. Але держава підготувалась і зараз діє через інструмент адаптивного карантину. Саме так держава буде діяти і під час цієї хвилі Ковіду.

Адаптивний карантин зберігає якнайбільше можливостей для соціального життя. Буде цілком справедливим, якщо люди, які зробили щеплення проти Ковіду, отримають більше можливостей під час посиленого карантину. Крім того, чим більше зроблено щеплень, тим більше буде економічної активності в нашому регіоні.

Читайте також: За добу 422 людини на Рівненщині інфікувались коронавірусом

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024