Звільнився керівник Острозької лікарні

30 Вересня 2021, 18:00
Василь Веляник 1136
Василь Веляник

Василь Веляник більше не керує Острозькою багатопрофільною лікарнею.

Про це медик повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Причиною звільнення стало закінчення контракту головного лікаря.

Зазначимо, що на цій посаді Веляник працював протягом 16 років.

«Я був призначений на цю посаду у далекому 2005 році й ставив перед собою амбітні цілі – найкращий медичний заклад області, формування команди однодумців, залучення молодих фахівців, покращення матеріально-технічної бази лікарні. За цей час багато вдалося втілити, медичний заклад розвивається, зросла якість надання медичної допомоги», – йдеться у дописі.

Серед своїх здобутків Василь Веляник називає введене в експлуатацію акушерсько-гінекологічне відділення; відновлення і введення в експлуатацію лікарняного ліфта; модернізація лікарняної котельні в системі теплопостачання, заміна труб теплотраси на попередньо-ізольовані; покращення діяльності клініко-діагностичної лабораторії, придбання сучасного обладнання; присвоєння вищої акредитаційної категорії лікарні; введення в експлуатацію гуртожитку для медичних працівників, у якому сьогодні проживає 7 молодих лікарів-фахівців; реконструкція системи киснепостачання, введення в експлуатацію кисневого газифікатора, забезпечення лікарняних ліжок киснем через централізовану систему киснепостачання (60 ліжок) та за допомогою кисневих концентраторів (30 ліжок); комп’ютеризація закладу (загалом встановлено понад 70 комп’ютерів), створення локальної мережі та робочих місць для лікарів; забезпечення закладу сучасним високотехнологічним обладнанням: придбано цифровий рентген; відео-ендоскопічну стійку з функцією гастро- і колоноскопії; цистоскоп із функцією гістероскопії; 9 апаратів ШВЛ; гематологічний-, біохімічний-, імуноферментні аналізатори і УЗД апарати: отримання сертифікату ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT) «Системи управління якістю. Вимоги».

Також у дописі екскерівника медзакладу йдеться про те, що наразі в Острозької лікарні укладені договори з НСЗУ на 13 пакетів послуг. Триває пошук інвестора, який профінансує встановлення комп'ютерного томографа та будівництво лікарняного храму. 

«Безумовно, не все вдавалося, були прийняті складні непопулярні рішення, які піддавалися критиці та осуду. Після своєї каденції залишаю лікарню із відремонтованими поліклінікою, харчоблоком, пральнею, сучасними відділеннями, у яких створено всі умови для комфортного перебування пацієнтів, а також впорядкованою лікарняною територією. Станом на 01.10.2021 року виплачено заробітну плату працівникам лікарні, відсутня заборгованість по всіх видах видатків, залишок коштів на рахунку лікарні становить близько 3, 5 мільйонів гривень. Усіх цих результатів не було б без неймовірної підтримки колективу і команди однодумців!», – резюмує медик.

Читайте також:  На Рівненщині удвічі більше хворих на COVID-19, ніж аналогічного періоду торік

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024