Очільник Рівнеоблради хоче компенсацію за поїздку до Америки

05 Жовтня 2021, 13:22
Сергій Кондрачук 1138
Сергій Кондрачук

Голова Рівненської облради Сергій Кондрачук, який нещодавно повернувся з відрядження із США, хоче, щоб йому частково компенсували гроші за поїздку.

 

Про це він повідомив у програмі «PROполітику», повідомляє «РВ».

За словами Сергія Кондрачука, делегація з 20 осіб поїхала до Сполучених Штатів Америки і «робила все можливе, щоб слово «Україна» не сходило з думок американських чиновників».

Перебував голова Рівненської облради за кордоном у рамках офіційного відрядження, відповідно, частково витрачені кошти йому відшкодувала приймаюча сторона, а частину коштів він хоче, аби повернули з бюджету.

«Я в бухгалтерію вже віддав свої квитки за перельоти. Вони мені обійшлися на суму близько 44 тисяч гривень. Під час перебування у Сакраменто ми поживали у готелі, який мені обійшовся у 670 доларів. Якщо все добре з підтверджуючими документами, то я сподіваюсь отримати відшкодування. Ми відрізняємось від США. У нас багато хто думає, що я мав представляти державу і Рівненщину за власний рахунок. Нехай хтось пройде мій шлях і спробує дешевше, за свій рахунок».

Він додав, що не погоджується з позицією міського голови Олександра Третяка, який перебував у США за власні кошти. Адже це не відпочинок.

«Щоб відповісти на питання: «Хто платив», потрібно відповісти на моє запитання: «Платив за що?» Я хочу наголосити, що у мене була особиста зустріч із Куртом Волкером, яка тривала більше години. Це зустріч голови обласної ради? Ні, думаю, що це міністерський рівень. Ми зустрічалися з конгресменами, членами сенату, представниками неурядових організацій... Не маючи дипломатичного статусу, я мав можливість представляти Україну... Друзі, якщо хтось думає, що в такому колі на такому рівні говорити - це легко, то повірте, що це дуже нелегка праця. І вона часто не оплачується».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024