У Рівному презентують книгу про музейний комплекс у Пересопниці

06 Жовтня 2021, 10:10
Культурно-археологічний центр «Пересопниця» 972
Культурно-археологічний центр «Пересопниця»
У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація книги Миколи Федоришина «Музейний комплекс у Пересопниці. 10 років минуло». 
 
Видання присвячене 460-річчю Пересопницького Євангелія, 30-річчю Незалежності України та 10-річчю Культурно-археологічного центру «Пересопниця». Про це повідомляють на сторінці музею в фейсбуці.
 
У книзі автор представив перелік сакрального, як на терені села Пересопниця, так і серед музейних споруд культурно-археологічного центру «Пересопниця», а також обґрунтував ознаки їхньої приналежності до сакрального.
 
 
«Крім того, у праці відслідковано 30-ти літній шлях і потуги гуманітаріїв Рівненщини, які сьогодні відповідають на виклики сучасності і залишаються актуальними насамперед для відвідувача та місцевої громади щодо спорудження в історичному селі Пересопниця Рівненської області музейного комплексу, який було збудовано і урочисто відкрито 29 серпня 2011 року. За 10 років музей став потужним духовним, культурним та туристичним осередком в Україні», – йдеться у дописі.
У книзі висвітлюється 10-літній період творення музейної експозиції, науковий доробок працівників щодо вивчення історії княжої Пересопниці та Пересопницького Євангелія, культурно-освітні заходи, музейна промоція, організація виставок та видань наукової, науко-популярної, довідкової, художньої літератури. 
 
Микола Федоришин також дослідив перші кроки інновації у музеї, які відповідають на виклики сучасності та залишаються актуальними для відвідувача та місцевої громади.
 
Презентація відбудеться в актовій залі 6 жовтня о 15:00 годині.
 
 
 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024