Рівнянин, який входить у ТОП 20 аквалеристів світу, дав майстерклас з живопису

11 Жовтня 2021, 16:16
Робота художника 1846
Робота художника

Рівнянин Олександр Бобришев, який входить до двадцятки найкращих акварелістів світу, дав майстерклас у галереї «Євро-Арт».

Робота над осіннім пейзажем на загал тривала дві години. Дійство відбулося у День художника, який цьогоріч випав на 10 жовтня. Про це пише Суспільне.

Для двогодинної живописної імпрези рівнянин Олександр Бобришев обрав осінній пейзаж. Й охочі спостерігали за народженням акварельного сюжету від початку і до завершення.

«Коли я працюю, я весь живу у тій картині. Це треба прожити. І головне – не втратити зв'язку з аквареллю», – сказав під час роботи Олександр Бобришев.

45 років життя художник присвятив акварелі, написав сотні сюжетів, провів десятки персональних виставок у різних країнах і увійшов до ТОП 20 найкращих акварелістів світу.

Читайте також: Сто днів для культури: редакція Район.in.ua збирає кошти на новий проєкт

«Є таке поняття – «захворіти аквареллю». Цьому піддаються всі, хто стикнувся з цією технікою і кому вона, звісно, піддалася», – зазначив Олександр Бобришев.

Одразу пів сотні робіт аквареліста нині експонують у двох залах «Євро-Арту». Це перша персональна виставка аквареліста за минулі 2,5 роки, яка вмістила портрети, пейзажі й натюрморти. Ці роботи написані протягом чотирьох минулих років.

«Навмисне обрав роботи за кілька років, щоб глядач побачив зміни в моїй творчості. Зараз я більше почав працювати із водою й фарбами з мінімальним застосуванням пензля, щоб фарба сама розтікалася й осідала у потрібному шарі. Треба швидко усе робити, коли працюєш по-мокрому», – розповів художник.

Зокрема, у двох експозиційних залах є марини з Португалії, акварелі із серії "Білий пісок Балтики", над якою художник працює вже кілька років. Один з них портретів має назву «Скульптор».

Саме за портрет скульптора на виставці в Гонконзі чотири роки тому Олександра Бобришева назвали у ТОП-20 акварелістів світу.

Читайте також: У Рівному чаювали з «ровесником динозаврів»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024