На Рівненщині через спалах поліомієліту почали вакцинувати дітей

13 Жовтня 2021, 14:19
На Рівненщині вакцинують дітей від поліомієліту 1039
На Рівненщині вакцинують дітей від поліомієліту

На Рівненщині дітей почали вакцинувати від поліомієліту. Пунктом, де можна було зробити щеплення, став сільський ФАП.

У селі Велика Омеляна біля Рівного щеплення роблять усім дітям до п'яти років. У черзі на вакцинацію стояли діти, які жодного разу не отримували щеплення від поліомієліту, пишуть ФАКТИ.

Після того, як у селі офіційно підтвердили цю хворобу у півторарічної дитини, більшість батьків вирішила не ризикувати здоров’ям своїх дітей та захистити їх.

Загалом у селі майже сотня дошкільнят, і половина з них невакциновані. Наприклад, батьки інфікованої дитини не дали згоду на її вакцинацію через релігійні погляди. В результаті у немовля виник парез ніг, який викликала інфекція.

Через спалах поліомієліту нещеплених дітей  тепер не пускають на навчання. Їх перевели на дистанційку.

«Ми будемо планомірно відстежувати відсторонення дітей від навчального процесу перебування в організованих колективах, які не пройшли графік щеплень за календарем», – зазначив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов.

Усіх дітей цієї громади мають вакцинувати впродовж двох тижнів. Медики проводять бесіди з батьками, які проти щеплень.

Вакцинувати малюків також планують з інших сіл. Усього в області зробити щеплення проти поліомієліту мають майже сімдесят тисяч дітей.

6 жовтня в Україні повідомили про випадок поліомієліту у півторарічної дитини. У неї паралізувало нижні кінцівки. Дитину лікували близько трьох тижнів, але кінцівки досі не рухаються.

Також поліомієліт виявили у ще шістьох дітей з цієї сім’ї. Але вони почуваються здоровими. Нині дитина перебуває вдома. Лікарі не дають жодних прогнозів щодо того, чи зможе вона ходити.

Читайте також: У родині, де паралізувало півторарічну дитину від поліомієліту, інфікованими виявились ще шестеро дітей

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024