У Рівному визначили переможців міжнародного конкурсу фотографії

15 Жовтня 2021, 16:23
«Фотовернісаж на Покрову» 838
«Фотовернісаж на Покрову»

У міському будинку культури Рівного визначили переможців XVI Міжнародного фотосалону «Фотовернісаж на Покрову». Гран-прі  дісталося Констянтину Бобрищеву з Полтавщини. Його фотографії до 8 листопада можна побачити у Міському будинку культури. 

Тут вони експонуватимуться разом з роботами решти переможців «Фотовернісажу». Про це пише Суспільне.

Цьогоріч, за словами організатора Олександра Харвата, вони репрезентують усі континенти світу. Кращих обирало міжнародне журі з-поміж майже 3 тисяч надісланих світлин у 2 етапи.

«На першому етапі працювало міжнародне журі у складі чеха, словака та українця. Вони анонімно відбирали роботи. Потім усі бали сумувалися і з них вибирали світлини з найбільшою кількістю балів. На другому етапі уже всі члени журі зі мною збиралися і ми відбирали вже з тих проголосованих робіт», – розповів Олександр Харват.

Переможці отримали золоті, срібні та бронзові медалі.

Володарка блакитної стрічки FIAP Анжела Білодід про «Фотовернісаж» дізналася з журналу 10 років тому, але наважилась взяти участь лише зараз.

«Там завжди була реклама, що є такий салон художньої фотографії, але я боялася і не думала, що я колись буду учасницею цього салону. Завжди мріяла приїхати сюди, але собі сказала, що коли я отримаю якусь відзнаку цього салону, тоді і приїду і цього року так збіглося», – додала Анжела Білодід.

Довідково: Проєкт «Фотовернісаж на Покрову» – щорічний Міжнародний Салон художньої фотографії в рамках проєкту «Обличчя планети Земля» – має на меті засобами фотомистецтва показувати мальовничість світу, розмаїття пам'яток історії, архітектури, культури, побут та життя людей.
 
ФотоAnna Maria Dali
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024