У Рівненській міській лікарні зайняті майже всі «ковідні» ліжка

22 Жовтня 2021, 16:17
Рівненська міська лікарня 750
Рівненська міська лікарня

Міський голова Рівного Олександр Третяк та головлікар центральної міської лікарні Євген Кучерук заявили про критичну ситуацію із заповненістю опорного закладу хворими на коронавірус. 

Про це йдеться у стрімтрансляції за участю посадовців, яку провів міський голова 22 жовтня, повідомляє Суспільне.

Що каже міський голова

Олександр Третяк у зверненні з центральної міської лікарні сказав, що із 330 ліжок, відведених для пацієнтів з коронавірусом, заповнені понад 300.

«Ми на межі критичної зайнятості в ЦМЛ. Друга міська лікарня – також уже практично заповнена. Це не жарти, а надзвичайно серйозна ситуація. На відміну від інших закладів, у нас ще рятує те, що ми маємо фактично автономне забезпечення киснем», – сказав міський голова.

Зранку під міську раду приходили кілька десятків людей із вимогою вплинути на скасування вакцинації, яку вони називають примусовою. Мер запропонував кільком «добровольцям» поїхати і подивитись, що відбувається у медзакладі.

«Дуже часто наші лікарі стикаються з такою ситуацією, що люди, які заявляють, що нічого не бояться, що їх нічого не візьме, мають високі посади... і раптом так стається, що або пізно вночі, або вранці телефонують до наших головних лікарів і просять: «Ґвалт, рятуйте, госпіталізуйте, тому що помираю або помирають мої родичі». Аби такого не було, аби наші головні лікарі потім не розводили руками, робіть все можливе зараз і краще не потрапляйте до лікарні», – сказав мер.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024