У Рівному відібрали 20 кращих творів місцевих митців для фінансування

24 Жовтня 2021, 16:25
У Рівному відібрали 20 кращих творів місцевих митців для фінансування 511
У Рівному відібрали 20 кращих творів місцевих митців для фінансування

У Рівному відібрали кращі твори місцевих митців, які закуплять до бібліотек.

У п'ятницю 22 жовтня відбулося засідання координаційної ради з питань видавничої справи. Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

На засіданні Ради розглядали питання з відбору кращих творів місцевих авторів за результатами проведеного у вересні поточного року конкурсу.

Члени координаційної ради проголосували за кращі книги. На конкурс подали 28 назв книг шести видавництв, а саме: ПП «Формат – А»,ФОП О.Зень, «Письменницька робітня «Оповідач», ПП-фірма «Волинські обереги»,ПП «Естеро» та ТОВ «Видавництво Ліра – К».

Засідання Ради відбулося під головуванням Любові Романюк – начальника управління культури і туризму облдержадміністрації, яка зазначила що буде відібрано кращі з кращих книг місцевих авторів, які будуть закуплені за державні кошти до кінця року.

Основну увагу комісія звертала на ті видання, котрих немає в бібліотеках та школах Рівненської області. Тому особливий акцент – якісним та популярним виданням, а також книгам для дітей. Крім того, важливим у прийнятті рішення була думка обласної спілки письменників.

Члени координаційної ради відібрали для закупівлі 20 книг, одну книгу зняли перед засіданням ради та сім творів відхилили.

Фінансове сприяння матимуть такі твори як:

  • Літературно-краєзнавчий альманах «Погорина 2021»,
  • Є.Гембаровська «Буде добре»
  • С.Шевчук «Розбиті вітражі»
  • М.Семенович «Трояндовий запах смерті. Зі спогадів «афганця»,
  • Л.Пшенична «Запахло пирогами»,
  • Т.Бацмай »Ази геометрії»,
  • Н.Диб’як «Оберемок віршів і казок від рівненських письменників».
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024