За проїзд в громадському транспорті без спеціальних документів платитимуть пасажири

26 Жовтня 2021, 17:49
За проїзд в громадському транспорті без спеціальних документів платитимуть пасажири 932
За проїзд в громадському транспорті без спеціальних документів платитимуть пасажири

Штрафи за відсутність документа про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок автотранспортом між регіонами повинні оплачувати пасажири.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, посилаючись на зміни в постанові уряду №1236, внесені на засіданні 20 жовтня, – пише УНІАН.

Зазначається, що відповідальність за наявність документу про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами, за винятком легкових авто, покладається на пасажирів.

Правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень у міжобласному та міжнародному сполученнях. Перевізник зобов’язаний проінформувати пасажирів про те, що у них має бути один із необхідних документів.

Не поширюється ця норма на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів там не більше п’ятьох (без урахування дітей до 14 років). Водночас дозволяється більша кількість пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї.

Разом з тим під час перевезень у залізничному та авіатранспорті відповідальність за наявність у пасажирів відповідних документів несе перевізник.

При цьому у МОЗ нагадують, що, як і раніше, норма щодо наявності документу про щеплення або негативного результату тестування не поширюються на неповнолітніх.

«Відсутність документу про щеплення або негативного тесту у пасажира тягне за собою відповідальність відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 тис. до 34 тис. грн», – наголошується у повідомленні.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024