У Рівному відкривають виставку картин Наталії Абросімової

26 Жовтня 2021, 16:38
Наталія Абросімова 1029
Наталія Абросімова

У рамках широкомасштабного проєкту галереї «Євро-Арт для талановитих» презентують персональну виставку рівнянки Наталії Абросімової «ІНЬ-ЯН».

Відкриття виставки відбудеться у середу, 27 жовтня. Про це Район.Культура стало відомо з анонсу події на сторінці галереї. 

Це друга персональна виставка мисткині у «Євро-Арті». Нині ж художниця презентує майже п’ять десятків пейзажів, натюрмортів і портретів у техніці олійного живопису. Усі роботи написані протягом останніх трьох років.

«ІНЬ-ЯН» для художниці – символ творчої єдності протилежностей у Всесвіті. Це і безліч представлених жіночих образів різних стихій і знаків зодіаків, що показує багатогранність жінки, і 60 чоловічих образів в «колоді асоціативних карт». Жінка, інь, – як холод, пасивність, меланхолійність, потойбічність, і чоловік, ян, – як позитивність, тепло, світло, активність, оптимізм. Ця взаємодія підтримує рівновагу і гармонію світу.

«Приступаючи щоразу до роботи над новою картиною, я не формулюю собі ніяких «філософських завдань». Свідомість просто включається у процес творчості. Мій власний настрій під час роботи диктує вибір кольорових комбінацій, а думки відриваються від буденних земних клопотів та вирушають у політ-пошук гармонії. Бо гармонія має бути у всьому, вона важлива, навіть у простих речах», – розповідає художниця.

Персональна виставка Наталії Абросімової «ІНЬ-ЯН» триватиме до 21 листопада.

Організатори наголошують, що виставка стане доступною для огляду із дотриманням карантинних обмежень «червоної» зони. Тобто всі працівники та відвідувачі повинні мати сертифікати про вакцинацію або дійсний ПЛР-тест. 

Читайте також: «Історичний пейзаж із розвалинами»: рівненський художник презентував нову картину

Довідково. Наталія Абросімова народилася 5 липня 1977 року у родині рівненських інженерів. Ще під час навчання у школі, пригадує, найкращим відпочинком і насолодою для неї було саме малювання. Справжнє диво трапилося, коли жінка вперше привела на заняття до художньої студії «Євро-Арт» свого тоді ще 9-річного сина. Саме тоді вона зрозуміла: це її стихія… Випускниця будівельного факультету РДТУ (спеціальність: водопостачання і каналізація) прийняла тоді для себе непросте, але доленосне рішення: дитячий потяг до малювання з роками не проходить, тож своїй мрії варто присвятити ціле життя! Вона почала творити під опікою керівників наших художніх студій Анатолія Іваненка та Анни Вітрук.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024