Ексочільник Рівненської облдержадміністрації не платитиме відомству 200 тисяч гривень

28 Жовтня 2021, 15:22
Олексій Муляренко 590
Олексій Муляренко

Рівненський апеляційний суд виправдав колишнього голову Рівненської ОДА Олексія Муляренка. До нього позивалася ОДА, щоб той відшкодував завдану шкоду при звільненні свого уже колишнього першого заступника Юрія Приварського.

Як з’ясував суд, у квітні 2016 року Олексія Муляренка указом президента Петра Порошенка було призначено головою ОДА. Юрій Приварський обіймав посаду першого заступника з 2014 року, а звільнено його було у 2017. У квітні 2019 року Юрій Приварський довів у суді, що звільнили його незаконно. На його користь було стягнуто 235 тисяч гривень зарплатні за час вимушеного прогулу, пише «РВ».

У серпні минулого року Рівненська ОДА, яку тепер очолює Віталій Коваль, звернулася із позовом до Муляренка, щоб він відшкодував завдані збитки своїм рішенням.

Суд першої інстанції погодився з Рівненською ОДА. Однак апеляційний суд взяв до уваги, що Олексій Муляренко уже не виконував повноваження керівника, коли до нього звернулася із позовом ОДА. Тобто конфлікту інтересів між сторонами у справі, що виключало би можливість заявлення вимог до суду держустановою і свідчило би про необхідність застосування норми ч. 4 ст. 136 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП України), не існувало і не могло бути.

До того, Муляренко не брав участі у справах за позовом Юрія Приварського в поновленні на роботі. Тому рішення суду першої інстанції про відшкодування коштів було скасоване.

Додамо, що формально причиною звільнення стало те, що Юрій Приварський колись погодив надання відпустки начальнику Рівненського обласного управління водних ресурсів Сергію Васильєву. Останній завдяки їй відтермінував на деякий час своє звільнення, яке потім оскаржив у суді. Однак це звільнення уже було узгоджено з головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком. Останній звільняв свого заступника за «порушення присяги держслужбовця».

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024