До суду скерували справу рівнянина та березнівчанина, які торгували фальшивими ПЛР-довідками

29 Жовтня 2021, 18:51
До суду скерували справу рівнянина та березнівчанина, які торгували фальшивими ПЛР-довідками 869
До суду скерували справу рівнянина та березнівчанина, які торгували фальшивими ПЛР-довідками

Слідчі Рівненського районного управління поліції скерували до суду кримінальне провадження за фактом підроблення та збуту довідок із негативним результатом на COVID-19.

Іще одне кримінальне провадження на понад сто епізодів перебуває на стадії досудового розслідування, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини.

Нагадаємо, злочинну діяльність двох «фахівців» вдалося задокументувати за оперативного супроводу працівників управління СБУ в Рівненській області у травні цьогоріч.

У ході досудового розслідування кримінального провадження за частиною 3 статті 358 КК України, поліцейські встановили, що 28-річний рівнянин, за попередньою змовою із 18-річним жителем міста Березне, виготовляли і продавали підроблені довідки про негативні результати ПЛР-тесту на відсутність коронавірусної хвороби для перетину кордону, а відтак — уникнення обов'язкової 14-ти денної самоізоляції.

Старший, який здійснював пасажирські перевезення за межі України, знаходив клієнтів, дані яких передавав молодшому спільнику. Той, своєю чергою, «виготовляв» довідки із негативним результатом досліджень на COVID.

Вартість однієї становила від 300 гривень до 20 євро та пропонувались як жителям України, так і іноземцям.

Обом зловмисникам слідчі повідомили про підозру. Вони зізнаються у скоєному, співпрацювали зі слідством, що і стало пом’якшуючою обставиною.

Днями кримінальне провадження за фактом підроблення у збуту підроблених документів 28-річним рівнянином слідчі скерували до суду. Кримінальне провадження відносно 18-річного підозрюваного розслідується.

 

 

 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024