У Рівному турагенція продавала підроблені негативні ПЛР-тести

30 Жовтня 2021, 12:00
У Рівному турагенція продавала підроблені негативні ПЛР-тести 755
У Рівному турагенція продавала підроблені негативні ПЛР-тести

У Рівному поліцейські викрили турагенцію на продажі підроблених ПЛР-довідок на відсутність коронавірусу.

Злочинну діяльність власниці агенції — 33-річної рівнянки викрили кіберполіцейські та спільно зі слідчими Рівненського РУП за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури задокументували. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Рівненської області.

Поліцейські встановили, що підробні довідки власниця турфірми виготовляла для клієнтів, яким готувала документи для туристичної поїздки. Видавала їх від імені однієї з рівненських лабораторій, яка нібито проводила обстеження. 

Вартість довідки про проходження громадянами ПЛР-тестування на відсутність захворювання входила у загальну суму туру.

Під час санкціонованого обшуку у приміщенні агенції поліцейські виявили та вилучили сім підробних довідок про відсутність захворювання на COVID-19, у яких була вказана дата на кілька днів наперед. Крім того, у ноутбуці правоохоронці виявили іще майже десять таких довідок, підготовлених для клієнтів.

Слідчі вилучили усю документацію та дві одиниці комп’ютерної техніки. За результатами призначених експертиз вирішуватиметься питання про повідомлення 33-річній рівнянці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 358 КК України.

Відповідно до санкції статті зловмисниці може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: До суду скерували справу рівнянина та березнівчанина, які торгували фальшивими ПЛР-довідками

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024