Провадження проти острожанки, яка поранила співмешканця, перекваліфікували

02 Листопада 2021, 13:05
Перевищили міри замозахисту: провадження проти острожанки, яка поранила співмешканця, перекваліфікували 706
Перевищили міри замозахисту: провадження проти острожанки, яка поранила співмешканця, перекваліфікували

Слідчі Острога перекваліфікували кримінальне провадження проти острожанки, яка під час сварки смертельно поранила співмешканця.

Як повідомляє пресслужба ГУ Національної поліції в Рівненській області, слідчі виявили нові обставини, які свідчать про перевищення мір необхідної самооборони.

Нагадаємо, 15 жовтня чоловік у будинку 29-річної знайомої, з якою час від часу співмешкав, розпивали спиртні напої. Під дією алкоголю між ними виник конфлікт і бійка, під час якої жінка ударила чоловіка ножем у відповідь на вчинене насильство. Потерпілий від госпіталізації відмовився, але від отриманих травм помер через два дні.

Слідчі за цим фактом розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 121 КК України.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановили, що під час сварки чоловік почав душити співмешканку. Жінка належним чином не оцінила засоби захисту та нападу. Відтак, вона взяла зі стільниці кухонний ніж і умисно вдарила у живіт чоловікові. Як пояснила жінка, не мала наміру заподіяти травми, а хотіла просто налякати. 

Слідчі перекваліфікували кримінальне провадження і повідомили жительці Острога про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 124 КК України (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони).

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі на строк до двох років.

 

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024