Окрім ув'язнення, винуватець смертельної аварії на Березнівщині сплатить понад мільйон гривень компенсації

04 Листопада 2021, 13:06
Окрім ув'язнення, винуватець смертельної аварії на Березнівщині сплатить понад мільйон гривень компенсації 799
Окрім ув'язнення, винуватець смертельної аварії на Березнівщині сплатить понад мільйон гривень компенсації

Березнівський районний суд визнав винним 29-річного жителя Рівненського району, який, керуючи автомобілем під дією алкоголю, потрапив у аварію, що призвела до смерті кількох людей.

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, а у суді прокурор довевів, що 17 червня цього року, близько півночі, водій, керуючи автомобілем Volkswagen Tauran на іноземній реєстрації, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись автомобільною дорогою з боку с. Балашівка в напрямку с. Михайлин колишнього Березнівського району, не вибрав безпечної швидкості руху та на заокругленій ділянці дороги не впоравшись із керуванням допустив виїзд транспортного засобу на узбіччя із подальшим перекиданням та наїздом на придорожні дерева. Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

Внаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди водій та двоє пасажирів травмувались, а ще двоє, одному з яких було 30 років, іншому – 31, отримали тілесні ушкодження у результаті яких загинули на місці події. 

За результатами судового розгляду водія засуджено до 10 років позбавлення волі та позбавлено права керувати транспортними засобами терміном 10 років.

Крім того, засуджений також має сплатити родинам загиблих та двох травмованих у ДТП по 188 тис. грн моральних збитків кожній, а також по 88 тис. грн усім шести дітям, які втратили батьків. Крім того, чоловік має сплачувати на кожну дитину одного із загиблих по 3,6 тис. грн щомісячно до досягнення ними повноліття. Загалом сума компенсацій сягає 1,3 млн грн.

Вирок законної сили ще не набрав, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Читайте також:  У Рівному на смерть збили пішохода

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024