Рівне: взяли під варту сина експрокурора, підозрюваного у розбої

18 Листопада 2021, 15:10
Рівне: взяли під варту сина експрокурора, підозрюваного у розбої 2405
Рівне: взяли під варту сина експрокурора, підозрюваного у розбої

 

 

Роман Купчик на прізвисько «Купон» є сином колишнього прокурора Віктора Купчика. Перебуватиме він у слідчому ізоляторі лише до 24 листопада. 

За тиждень закінчується термін, відведений на досудове розслідування у кримінальному провадженні. Клопотання ж слідчого про його продовження перебуває на розгляді в прокуратурі області. Все ще без погодження, повідомляє РВ.

Нагадаємо, 20-річному Роману Купчику слідчі повідомили про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину — розбою, поєднаного з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище. Санкція частини 3 статті 187 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Працівники поліції встановили, що 23 вересня цього року після 14-ї години підозрюваний  разом із двома спільниками, перебуваючи в селі Обарів Рівненського району, заблокували автомобіль «Nissan», яким керував С., двома авто – «BMW» моделі Е60 та «BMW» Х6, прокололи шини в автомобілі потерпілого, напали на С. з погрозами застосувати зброю в разі опору. Змусили С. вийти з машини, розпилили в обличчя дратівливу речовину із аерозольного балона. Чоловік отримав хімічний опік обох очей. Після цього проникли в заблокований автомобіль та заволоділи 7 тисяч доларів США.

30 вересня у Рівненському міському суді підозрюваному Роману Купчику було обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. 

Рішення місцевого суду до Рівненського апеляційного суду оскаржила представник потерпілого. Апеляційну скаргу підтримала прокуратура.

Представник потерпілого, прокурори, а також слідчий поліції, який розслідує це кримінальне провадження, наполягали на скасуванні судового рішення суду першої інстанції та обранні підозрюваному більш суворого запобіжного заходу — тримання під вартою. Підставою для цього є підтверджені оперативним співробітником факти недотримання підозрюваним процесуальних обов’язків, визначених законом.

Мало того, Купчик  продовжує спілкуватися з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні. Також до Рівненського міського суду вже скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням групи осіб у викраденні людини та грабежі, поєднаному з насильством, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Серед підозрюваних є і Роман Купчик.

Проти задоволення апеляційної скарги виступила захисниця підозрюваного, просила кримінальне провадження закрити у зв’язку з відсутністю в діях її підзахисного ознак кримінального правопорушення.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду скасувала ухвалу слідчого судді Рівненського міськсуду від 30 вересня. Купчика взяли під варту в залі суду. У СІЗО він пробуде до завершення строку досудового розслідування.  Цей термін збігає за тиждень — 24 листопада.

Нині клопотання слідчого про продовження строку досудового розслідування у цьому резонансному кримінальному провадженні перебуває на погодженні в прокуратурі. У разі відмови — 24 листопада завершиться строк дії ухвали суду апеляційної інстанції про утримання підозрюваного Купчика  під вартою. Більше того, не з’явиться процесуальних можливостей звернутися до суду з клопотанням про обрання Купчику запобіжного заходу. 

Читайте також:  Призначили нового начальника Рівненської митниці

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024