У прем'єрі вистави «Тартюф» Рівненського драмтеатру дебютує молодий актор

19 Листопада 2021, 13:13
Остап Жежерун ВІДЕО 701
Остап Жежерун

У Рівненському обласному музично-драматичному театрі дебютує Остап Жежерун, який в актори перекваліфікувався з електрика. 

19 листопада він зіграє у прем'єрі за комедією Мольєра «Тартюф». Про це пише Суспільне

Остапові Жежеруну 27 років і в рівненському драмтеатрі він – новачок. Прийшов сюди працювати влітку 2021 року. У п'єсі Мольєра «Тартюф» у хлопця невелика роль, це – його дебют.

«Мого персонажа звати Даміс, це молодий запальний хлопець, дуже темпераментний. Всі питання в п'єсі вирішує конфліктом, майже з усіма йде на конфлікт», – розповів Остап Жежерун.

Ще кілька років тому Остап встановлював розетки й ремонтував вимикачі. Опанувати фах електрика вирішив за порадою батька, всупереч своєму бажанню грати на сцені. Батько вважав професію актора несерйозною.

«Батько казав мені, щоб опанував робочу професію, якою можна на хліб заробити. Я закінчив школу і пішов в Луцьке вище професійне училище навчатись на електрика», – пояснив актор.

Після кількох років училища, а потім і Луцького технічного університету, інженер-електрик пішов працювати у ЖЕК. Але мрії про сцену не залишив. Паралельно з роботою Остап почав грати у театральній аматорській студії «Коло Лесі» у Луцьку.

«Працюєш, працюєш, встановлюєш розетки і паралельно читаєш монолог в голові», – каже він.

У перервах між роботою і репетиціями у аматорській студії хлопець зрозумів, що хоче, аби гра на сцені була не просто хобі. У 24 роки він вступив на магістратуру Рівненського гуманітарного університету на акторський факультет. У муздрамтеатр актора взяли за результатами конкурсного відбору.

«Остап Жежерун не випадково змінив професію. Ви розумієте, це підкупляє трішки, бо коли людина працювала за фахом іншим, але все одно мріяла про театр і має бажання працювати в ньому – це дуже приємно. Я вірю, що Остап буде окрасою нашого театру», – розповів директор облмуздрамтеатру Володимир Петрів.

Читайте також: Прем'єра сезону: рівненський театр поставить п'єсу «Тартюф» Мольєва на великій сцені

 

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024