На богослужінні люди без масок: у Рівному судили священника

20 Листопада 2021, 16:20
На богослужінні люди без масок: у Рівному судили священника 585
На богослужінні люди без масок: у Рівному судили священника

У Рівному судили священника, до якого на богослужіння люди прийшли без масок, тестів і сертифікатів.

Нагадємо, що 26 жовтня у Рівненській області встановлений «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки. Це передбачає посилення низки карантинних обмежень. Про це зазначають у Рівне.Медіа.

Так, контролюючі органи перевірять дотримання усіх обмежень у різних закладах. А на порушників складають адміністративні матеріали, які потому направляють у суд, який і встановлює покарання.

 

Недотримання карантинних обмежень кваліфікують ч.1ст.44-3КУпАП, як порушення правил щодо карантину людей. За цією нормою передбачається покарання у вигляді штрафу в розмірі 17-34 тисячі гривень.

Днями один із таких матеріалів розглядали в Рівненському міському суді. Так, протокол був складений на священника Свято-Воскресенського собору.

З постанови суду відомо, що він проводив богослужіння, в якому вірячи перебували без засобів індивідуального захисту, експрес тестів чи COVID-сертифікатів, чим порушив норми постанови КМУ№ 1236 зі змінами.

 

Суд визнав священника винним у порушенні карантину і на підставі ст. 22 КУпАП звільни від адміністративної відповідальності (штрафу у 17 тисяч гривень), обмежившись усним зауваженням.

Провадження у справі закрили.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024