Скульптора з Острога на 15 років позбавили волі

25 Листопада 2021, 14:47
Скульптора з Острога на 15 років позбавили волі 987
Скульптора з Острога на 15 років позбавили волі

25 листопада Здолбунівський районний суд визнав винним 54-річного жителя села Розваж у вчиненні умисного вбивства та замаху на вбивство. 

За скоєне йому «світить» 15 років за ґратами, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини.

Група слідчих обласного управління і відділення поліції №3 (м. Острог) під час досудового розслідування з’ясували, що 23 лютого 2020 року тоді іще 52-річний житель села Розваж, який  підпрацьовував скульптором і використовував для цього підсобку на території складських приміщень одного із навчальних закладів Острога розпивав алкогольні напої разом із 30-річним односельцем. Під час раптово виниклого  конфлікту він завдав чоловікові  сокирою декілька ударів по голові. Потерпілому вдалося втекти: біля під’їзду одного з будинків його виявив острожанин та викликав «швидку».

Поліцейські за декілька годин затримали зловмисника. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні замаху на вбивство, а суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Наступного дня, під час огляду майстерні скульптора поліцейські виявили у нефункціонуючій шахті заховане під попелом тіло жінки. Загиблою виявилася 49-річна острожанка, яка зникла близько місяця тому. На її тілі правоохоронці виявили ножове поранення грудної клітки. 

Поліцейські встановили причетність скульптора до злочину та 27 лютого повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. 

Під час досудового розслідування зловмисник своєї вини не визнавав та запевняв, що до обох злочинів не причетний. Втім, зібраної доказової бази виявилося достатньо для доведення вини підозрюваного. Слідчі, за процесуального керівництва прокуратури кримінальні провадження, які були об’єднані в одне, скерували до суду з обвинувальним актом.

25 листопада суд визнав 54-річного підсудного винним у скоєнні особливо тяжких злочинів, тож за вчинене умисне вбивство призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років, а за замах — на 10. Втім шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим засудженому обрано загальне покарання — 15 років ув’язнення.  

Засуджений до моменту набрання законної сили вироку і надалі перебуватиме під вартою.

Читайте також:  У Рівному вантажівка загубила будівельного крана

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024