22 проєкти допустили до участі в конкурсі громадського бюджету

27 Листопада 2021, 13:25
22 проєкти допустили до участі в конкурсі громадського бюджету 474
22 проєкти допустили до участі в конкурсі громадського бюджету

Участь у голосуванні громадського бюджету озеленення братимуть 22 проєкти.

Таке рішення прийняв Координаційний комітет громадського бюджету. На засіданні також затвердили порядок голосування та підрахунку голосів. Про це повідомляють у Рівненській міській раді.

Голосування та підрахунок голосів:

  • Голосування здійснюється за Проєкти, які допущенні Координаційним комітетом до голосування.
  • Проголосувати за Проєкти можуть громадяни України віком від 18 років, які зареєстровані або проживають на території Рівненської територіальної громади.
  • Одна особа може особисто проголосувати не більш як за три великі Проєкти та три малі Проєкти.
  • Голосування проводиться шляхом заповнення електронної форми на сайті https://rivne.pb.org.ua/ з використанням ідентифікації/верифікації/реєстрації через сервіс Bank ID.
  • Проголосувати можна з 10 по 24 грудня включно на сайті https://rivne.pb.org.ua/ (цілодобово).
  • Координаційний комітет має право зняти проєкти з голосування на підставі грубого або неодноразового порушення норм Положення про громадський бюджет озеленення Рівненської міської територіальної громади.
  • Переможцями голосування є проєкти, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою, окремо по малих та великих проєктах. Мінімальна кількість голосів за малі проєкти встановлюється на рівні 200 голосів, а за великі – відповідно 400 голосів.

У разі якщо проєкти мають однакову кількість таких голосів, то пріоритетним є проєкт, який має більш ранню дату реєстрації, а якщо в них однакова дата реєстрації, то пріоритет має той, який потребує меншого обсягу фінансування.

  • Кількість проєктів-переможців обмежується визначеним обсягом коштів бюджету озеленення на відповідний рік.

Загальна сума на реалізацію проектів 3 мільйони гривень розподіляється наступним чином:

1 млн. грн. – на малі проекти, з них 600 тис. грн. на категорію «природо орієнтовані рішення» та 400 тис. грн. на категорію «благоустрій зелених зон».

2 млн.грн. – на великі проекти, з них по 1 млн. грн.на кожну категорію

  • Підсумки голосування затверджуються Координаційним комітетом не пізніше одного місяця після останнього дня голосування та фіксуються в протоколі його засідання, який засвідчується підписами членів комітету.
  • Всі спірні питання, які виникають у процесі реалізації бюджету озеленення, в тому числі щодо голосування і результатів голосування, вирішуються Координаційним комітетом колегіально шляхом відкритого голосування. За наявності рівної кількості голосів "за" і "проти" голос голови Координаційного комітету є вирішальним.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024