Потяг до Закарпаття більше не зупинятиметься на Здолбунівській станції

04 Грудня 2021, 10:00
Потяг до Закарпаття більше не зупинятиметься на Здолбунівській станції 2211
Потяг до Закарпаття більше не зупинятиметься на Здолбунівській станції

Мешканцям Рівного стане проблематичніше добиратися потягом до Солотвино. Цей напрямок популярний, бо дозволяє без проблем доїхати на закарпатські курорти.

Однак керівництво залізниці вирішило, що з 12 грудня поїзд не зупинятиметься у Здолбунові, тож рівнянам доведеться добиратися до Дубна або Острога. Про це зазаначають у виданні «Рівне Вечірнє».

«Це доволі дивне рішення залізниці, яке ми не підтримуємо. Адже викличе обурення багатьох людей. Тому обласна рада уже направила звернення до керівництва залізниці з проханням переглянути ці плани», — зазначив голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

У Здолбунові діє три станції — південний парк, пасажирська та 142 кілометр. Для того, щоб потрапити на пасажирську станцію, потяг мусить на неї спеціально заїжджати. Після заїзду на станцію тягач мусить проїхати на інший кінець поїзда, щоб вивести його на основну гілку. Через таку специфіку розташування саме пасажирської станції багато поїздів перестали на неї заїжджати. Потяги проїжджають повз станції південний парк та 142 кілометр, які є транзитними. Однак треба розуміти, що поїзди з південної залізниці на Рівне не їдуть, вони зі Здолбунова курсують прямо на Львів.

«Стосовно поїзда «Київ-Солотвино-Ужгород», то він був популярний завжди. У вихідні та свята не можна було придбати на нього квитків, такий у нас ажіотаж. Адже ним користуються люди з Рівного, Квасилова та Здолбунова. Уже не згадую навколишні села. Наприклад, рівнянам було дуже зручно сісти на маршрутку, приїхати у Здолбунів, о пів на дванадцяту ночі сісти на поїзд та вранці уже бути на Закарпатті. Так добиралися не тільки на термальні води, але й на гірськолижні курорти», — говорить Валентина Капітула, секретарка Здолбунівської міської ради.

Однак з 12 грудня цей поїзд не буде заїжджати на станцію, а просто минатиме Здолбунів. Усім бажаючим потрапити на нього доведеться їхати до Дубна або Острога, де він зупинятиметься на кілька хвилин. Взамін залізничники говорять, що буде поїзд «Лисичанськ-Ужгород». Але він заїжджатиме на станцію о 4 годині ночі, що незручно для пасажирів.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024