Рівне: винесли вирок чоловіку, який намагався згвалтувати жінку

06 Грудня 2021, 11:58
Рівне: винесли вирок чоловіку, який намагався згвалтувати жінку 548
Рівне: винесли вирок чоловіку, який намагався згвалтувати жінку

1 грудня Рівненський міський суд виніс вирок уродженцю Росії, який побив жінку і намагався її зґвалтувати.

 

Інцидент трапився 13 вересня, близько 22 години вечора, неподалік АЗС «Окко», що на вулиці Чорновола. П'яний чоловік напав на перехожу: схопив її за руки та потягнув в кущі біля проїжджої частини дороги. Тоді повалив на землю, схопив за шию та наніс численні удари руками по тулубу та голові, у результаті чого спричинив потерпілій легкі тілесні ушкодження, повідомляє РВ.

Чоловік розстебнув верхній ґудзик її джинсів, застосовуючи фізичний та психологічний примус, та повідомив про намір вступити у статеві зносини. Він продовжив душити її та погрожував позбавити життя, проте не довів свій умисел до кінця, оскільки втрутились сторонні особи, які почули крик про допомогу.

Обвинувачений свою вину не визнав. Розповів, що у той день купив собі телефон, гуляв містом та чекав, щоб його забрала дружина в Костопіль, однак та не приїхала. Тоді він зустрів товариша і пішов з ним випити пива до місцевого бару. Дорогою туди, його по руці начебто вдарила перехожа, через що телефон впав на землю. Це розлютило підозрюваного і почалася бійка, під час якої вони скотились вниз.

На потерпілу був дуже сердитий відчував агресію, одежу з неї не знімав, ґвалтувати її не хотів, хотів тільки наказати за розбитий телефон. Визнає вину у вчиненні хуліганських дій по відношенню до потерпілої. Вважає, що поліцейські свідомо сфальсифікували дану справу, оскільки він раніше був неодноразово судимий за замах на зґвалтування. Просить перекваліфікувати його дії з замаху на зґвалтування на вчинення хуліганських дій.

Проте, його покази відрізняються від свідчень потерпілої і свідків.

Потерпіла повідомила, що у той вечір обвинувачуй схопив її за шию, а ліву руку заламав за спину, щоб вона не чинила опору. Жінка голосно кричала, щоб привернути увагу перехожих, однак він закривав їй рот. Під час боротьби вони впали на землю і сколись з горба, потерпіла опинилась обличчям до землі. Чоловік заламав їй руки за спину і наносив удари. Жінка запропонувала гроші, однак він сказав, що гроші вона йому віддасть після всього, та наказав лежати тихо.

Зі сторони вулиці Чорновола йшли люди, які помітили їх. Вони викликали поліцію та «швидку.

У суді інформують, що жодного конфлікту чи інших дій, які могли спровокувати таку поведінку обвинуваченого не було, в тому числі і щодо телефону.

Чоловік вже був судимий за замах на зґвалтування і, відсидівши 5 років, вийшов з місць позбавлення волі за декілька місяців до вчинення нового тяжкого злочину.

Суддя визнав обвинуваченого винним у вчиненому злочині, кваліфікованому за частиною 3 статті 15 частиною 2 статті 152 Кримінального кодексу України і призначив покарання – позбавлення волі на строк 5 років. До того ж він має сплатити на користь держави витрати за проведення експертиз у сумі 1471,05 гривню.

У зловмисника є час оскаржити цей вирок в апеляційному суді.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024