У Рівному перевірили роботу пункту підтримки Дії

06 Грудня 2021, 13:49
У Рівному перевірили роботу пункту підтримки Дії 648
У Рівному перевірили роботу пункту підтримки Дії

Пункт Команди підтримки Дії у Рівному відвідав керівник  із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік. 

Він ознайомився із регіональними особливостями роботи пункту, повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

Нагадаємо, тут мешканці міста, які отримали щеплення, можуть проконсультуватися щодо COVID-сертифікатів. Пункт працює з початку листопада і щодня сюди звертається майже 100 людей.

За словами Мстислава Баніка, на сьогодні в Україні таких точок близько  900. І вони працюють у різних форматах. Адже, зараз, у залежності від карантинних зон, люди мають потребу в щоденному використанні  COVID-сертифікатів. І після вакцинації виникає чимало питань, пов’язаних із отриманням цього документа.

«Я поділив би їх на дві категорії. До першої належать питання цифрових навичок, коли людині складно авторизуватися в застосунку чи навіть зрозуміти, що таке Google Play чи App Store. І не завжди поблизу є онук чи діти, які можуть підказати і допомогти. Натомість саме у таких пунктах консультують щодо таких базових речей  відразу після щеплення, - пояснив Мстислав Банік. - Другий момент більш складний: коли COVID-сертифікат не може бути згенерований. На жаль, це відбувається через  питання з боку Національної служби здоров’я, сімейного лікаря, або ж під час щеплення виникла якась проблема чи помилка. В такій ситуації ми не можемо кидати людину напризволяще і чекати, що вона розбереться сама. Якщо потрібна підказка – ми готові це робити. Не дивлячись на те, що в Дії ми максимально структурували всі коди відмов і пояснюємо, до кого звернутися, людині все одно потрібна додаткова допомога. Цим, власне, і займаються волонтери».

Щоб реалізувати цей  проєкт, доклали зусиль і команда Мінцифри, і  команди з областей на рівні ОДА. При цьому жодного навантаження  на бюджет немає. Скільки триватиме робота пункту  – залежатиме від попиту, прокоментував керівник  із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України.

«За місяць, упродовж якого у Рівному працює пункт Команди підтримки Дії, ми побачили, що люди потребують такої допомоги. Також такі центри консультацій діють у Дубно, Сарнах, Володимирці, Здолбунові, Клевані, - розповіла  заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило.  - Хочу відзначити, що це соціальний проєкт. Тут на волонтерських засадах працюють фахівці Департаменту цифрових  трансформацій та суспільних комунікацій, зараз підключаються спеціалісти з управління статистики. Також допомагають «пластуни», студенти. І я дякую їм усім. Також запрошую приєднуватися до нас усіх бажаючих, адже пункт працюватиме принаймні до нового року».

Проєкт запуску пунктів Команди підтримки Дії по всій Україні  реалізований Мінцифрою спільно з регіональними командами цифровізації України за допомоги «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції, та за підтримки Програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.

Читайте також:  В Україні почали діяти нові карантинні правила: як це вплине на відвідування громадських закладів

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024