В Острозькій міській раді прокоментували конкурс на посаду директора місцевої лікарні

07 Грудня 2021, 11:09
Острозька міська рада 533
Острозька міська рада

В Острозі провели конкурс на посаду директора Острозької багатопрофільної лікарні.

Раніше Район.Острог писав про те, як він проходив та чи були дотримані усі правові норми під час засідання комісії.

Нам вдалося поспілкуватися з міським головою Юрієм Ягодкою, з заступником міського голови та головою конкурсної комісії - Олександром Харчуком та з секретарем Острозької міської ради - Тарасом Хмаруком.

Зауважимо, що міський голова не дав дозволу на зйомку відео-коментаря.

Окрім цього, короткий коментар також дав лікар, член конкурсної комісії Анатолій Демчук

Міський голова Острога Юрій Ягодка.

В коментарях під нашою новиною найчастіше зустрічається питання «чому міський голова призначає на посади тих людей, які йому зручні?» Дайте, будь ласка, відповідь на це питання. Як ви можете на це відповісти?

– Відповідати за коментарі людей у соціальних мережах я не можу і якщо говорити, що що конкурс відбувся незаконно я теж не можу, тому що розпорядження про проведення конкурсу готували наші юристи, готував уповноважений з антикорупційної діяльності міської ради. Я просто не бачу можливості коментувати те, що просто пишуть.

Як Ви можете пояснити те, що Сергій Мороз взагалі дізнався про конкурс, оскільки він взагалі вперше побачив Острог і не бачив нашу лікарню та пологовий будинок?

Конкурс був опублікований в ЗМІ, оголошення було? Було.

Заступник міського голови, голова конкурсної комісії Олександр Харчук. 

Чому комісія саме обрала Сергія Мороза? 

– За всю комію я говорити не маю права. Поки що я свою позицію висловлювати не буду. Я її обов’язково висловлю і у вашому інтернет-ресурсі в тому ж числі.

– Чому журналістам не дозволили бути присутніми на обговорені? 

– Це вирішувала комісія голосуванням. І я участі у голосуванні не брав. Причому, що ще один представник міської ради участі у не голосуванні не брав. Я не можу пояснити, чому четверо представників комісії проголосували за те, щоб журналістів  не було. 

 

Секретар Острозької міської ради Тарас Хмарук

Ви, як юрист, як Ви можете оцінити роботу своїх колег під час проведення конкурсу?

– На сьогодні я обіймаю посаду секретаря Острозької міської ради, тому не зовсім в моїй компетенції надавати якісь правові висновки. Однак, хочу наголосити, що депутати Острозької міськради не мають жодного відношення до проведеного конкурсу на зайняття посади керівника Острозької багатопрофільної лікарні. Більше того, саме депутатський корпус з самого початку ініціював порядок проведення конкурсу у міськраді, оскільки специфіка лікарні передбачає, що там має бути медик, більше того - місцева людина.  На серпневій сесії питання зняли на довивчення, однак замість того, щоб довивчити і винести порядок проведення конкурсу на розгляд депутатів, виявилося що конкурс провели без порядку, погодженого депутатським корпусом. На останній черговій сесії депутати підтримали депутатський запит нашої колеги, де описано незаконність процедури проведення конкурсу з вимогою скасувати проведення конкурсу. Повірте, ми розуміємо, що абсолютна більшість депутатського корпусу підтримує Бойка Віталія Івановича, колектив медичного закладу підтримує Бойка Віталія Івановича  і Острозька громада, як видно з соцмереж, теж активно підтримує Бойка Віталія Івановича. 

Зважаючи на це, більшість депутатського корпусу ініціює скликання позачергової сесії з метою вирішення цього питання - скасування результатів конкурсу та оголошення повторного конкурсу на заміщення вакантної посади керівника. Острозької багатопрофільної лікарні. Тому запевняю, що депутатський корпус завжди на стороні громади, - розповів нам секретар міськради.

 

Анатолій Демчук, лікар, член комісії.  

– Пане, Анатолію, чи можемо ми поспілкуватися про конкурс, який нещодавно був? 

Пані, дивіться, я не маю сьогодні часу, я на роботі в ковідній зоні. В принципі, що там балакати… Я свою думку сказав, за кого я голосував [ред. за Віталія Бойка], яка у мене думка на того, хто може бути директором. Нам уже вистачає тих некомпетентних в управлінських структурах.

 

До решти членів комісії нам не вдалося додзвонитися.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024