Олександрія: коли відремонтують дитячі будинки сімейного типу

11 Грудня 2021, 14:27
Олександрія: коли відремонтують дитячі будинки сімейного типу 1518
Олександрія: коли відремонтують дитячі будинки сімейного типу

Відбулося засідання тимчасової слідчої комісії Верховної ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини.

Серед питань порядку денного засідання –  питання про умови проживання дітей та стан приміщень дитячих будинків сімейного типу, які розташовані у селі Олександрія на вулиці Санаторна, 4, повідомляють у Рівненській обласній раді.

Наразі дитячий будинок сімейного типу, який розташовується у восьмиквартирному житловому будинку, що перебуває на балансі КЗ «Олександрійська спеціалізована мистецька школа-інтернат». У дитячих будинках сімейного типу батьки виховують 63 дитини-вихованці й 8 власних дітей. У 2018 році було проведено енергетичну сертифікацію будівлі. Нині ж вона нагально потребує ремонту та реконструкції системи опалення.

Відповідно до змін до стратегічного плану дій з реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Рівненській області на 2020-2026 роки, затверджених рішенням обласної ради, передбачено проведення капітального ремонту дитячого будинку сімейного типу в Олександрії, загальна вартість разом з ПКД якого становить 9,8 млн грн. У серпні цього року, відповідно до рішення Рівненської обласної ради, з обласного бюджету 549 тис. грн спрямовано на розроблення проєктно-кошторисної документації. Наразі її виготовлення завершується, тож вже в січні може бути оголошений тендер на проведення ремонтних робіт.

Як зауважив голова облради Сергій Кондрачук,  у Рівненських облради та облдержадміністрації є злагоджене бачення щодо подальших дій стосовно вирішення проблеми.

Так, на засіданні комісії обласної ради з економічних питань та комунальної власності, яке відбулося 8 грудня, депутати рекомендували звернутися до Олександрійської сільської ради щодо розгляду питання про прийняття будинків сімейного типу у комунальну власність Олександрійської ТГ. На найближчій сесії облради депутати розглянуть питання щодо надання згоди на передачу згаданого майна. Це дасть змогу вже у наступному році розпочати проведення ремонтних робіт, залучивши на їхнє проведення кошти субвенції з державного бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39