Рівненський військовий госпіталь отримав сучасний рентгенкомплекс

24 Грудня 2021, 12:45
Рівненський військовий госпіталь отримав сучасний рентгенкомплекс 1413
Рівненський військовий госпіталь отримав сучасний рентгенкомплекс

Медичний заклад отримав електронно-оптичний перетворювач (ЕОП) — це вакуумний фотоелектронний прилад для перетворення невидимого оком зображення. 

Виріб іноземного виробництва і придбаний за кошти Міністерства оборони України, повідомляють на сайті АрміяІнфо.

«Цей апарат значно розширить спектр травматологічних операцій. За його допомогою можливо проводити рентгенологічні дослідження судин, — розповів заступник начальника Рівненського військового госпіталю з медичної частини підполковник медичної служби Тарас Скрига. — На відміну від своїх ще радянських аналогів, цей рентгенкомплекс зменшує в рази час оперативного втручання. Одні маніпуляції відбуваються в режимі реального часу, на інші військовим лікарям потрібні секунди, а не години».

Як розповідають лікарі, на заході України таким медичним обладнанням укомплектований Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові, де надають спеціалізовану й високоспеціалізовану медичну допомогу. Від сьогодні й Рівненський військовий госпіталь має все для цього необхідне — обладнання та підготовлений військово-медичний персонал, а це — хірурги й травматологи з чималим досвідом.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024