Квартира та апартаменти: в чому відмінності

24 Грудня 2021, 16:40
Квартира та апартаменти: в чому відмінності Реклама 739
Квартира та апартаменти: в чому відмінності

Часто апартаментами називають великі квартири у новобудовах, але це хибне ствердження. Це два різних поняття, які мають цілий ряд відмінностей.

 

Завдяки онлайн-сервісу OLX можна орендувати як квартири, так і апартаменти, це дуже зручно, коли різні типи нерухомості зібрані в одному місці. Слід використовувати OLX, якщо треба зняти квартиру Рівне подобово, цей сервіс стане у пригоді і якщо треба підшукати апартаменти, будинок, гараж тощо. Пошук нерухомості з OLX – це завжди просто.

Апартаменти та квартира: що це таке?

Почнемо з того, що апартаменти – це об’єкти нерухомості комерційного призначення, які повністю пристосовані до проживання, разом з тим вони використовуються як житло, а ось на отримання прибутку вони не розраховані.

 

Квартира – це тип нерухомості, який має одну або декілька кімнат, кухню, санвузол, коридор та інші приміщення. Призначення квартири – це проживання людей, вона належить до житлового фонду, але може використовуватися і в комерційних цілях.

Квартира та апартаменти: в чому відмінності?

Нежитлову нерухомість неможливо використовувати як місця проживання фізособи, тобто не вийде в апартаментах зареєструвати місце проживання. А ось квартири таких заборон не мають.

 

Апартаменти – це нерухомість комерційного сегмента, тобто ціни на комунальні послуги будуть вище, ніж для населення, також така площа обкладається підвищеними податками.

 

При зведенні апартаментів будівельні компанії дотримуються менш суворих норм, ніж у випадку з житловими будинками, тож «апарти» обійдуться дешевше.

 

Коли будують житлову нерухомість, то дотримуються норм по забезпеченню мешканців інфраструктурою (поблизу біля житлових будинків розташовані медичні установи, школі, інші соціальні об’єкти). А ось апартаменти можуть будуватися на досить незручній для проживання території. Але існують випадки, коли їх будують на набережних в бізнес-центрах, в паркових зонах.

 

До переваг квартир у порівнянні з апартаментами можна віднести:

 

  • можливість реєстрації місця проживання;
  • більш доступні тарифи на комуналку;
  • відповідність нормам житлової нерухомості;
  • розвинену інфраструктуру.

 

Тож можна зробити підсумок, що квартира – це найкращий вибір як для інвестицій, так і для використання її в якості постійного житла. На ній також можна заробляти, якщо здавати в оренду.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024