У Рівному невідомі розламали ковану скульптуру

04 Січня 2022, 12:09
Кована фігура 611
Кована фігура

На Алеї кованих скульптур хтось переламав навпіл металеві «Терези».

Як інформує журналістка Суспільного, решта з 12-ти знаків Зодіаку – неушкоджені. Це не перший випадок, коли на Алеї кованих скульптур нищать скульптури.

Речниця Рівнеради Ольга Лірник повідомила, що про цей факт їй відомо. Але інформацію про те, на чиєму балансі вони перебувають і чи будуть їх відновлювати пообіцяла надати завтра.

Знаки зодіаку з’явилися на Алеї кованих скульптур влітку 2018 року. Це подарунок місту від організаторів фестивалю «Металеве серце України».

Нагадаємо, що у березні 2019 року з цієї алеї на 9-річну дівчинку впали металеві «Близнюки», коли та підійшла до них сфотографуватися. За кілька місяців до того з алеї зникли Тілець і Діва. Як з’ясували тоді журналісти Суспільного, ці фігури привезли й поклали на територію підприємства «Рівнебудпостач» невідомі.

Пізніше усі знаки Зодіаку забрали з Лебединки, відремонтували й повернули на місце, закріпивши міцніше. А також встановили таблички-попередження про заборону ходити біля фігур. Тодішній міський голова Рівного Володимир Хомко у коментарі Суспільному зазначав, що на баланс міста ковані скульптури брати не будуть, але комунальні служби стежитимуть за їхньою безпекою.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024