Рівнянин показав найкращий результат у кар'єрі на Кубку світу з фристайлу

13 Січня 2022, 12:43
Рівнянин виграв кваліфікацію на етапі Кубка світу з фристайлу 535
Рівнянин виграв кваліфікацію на етапі Кубка світу з фристайлу

Рівненський фристайліст Дмитро Котовський виграв кваліфікацію на етапі Кубка світу з фристайлу, заледве не дотягнувши до медалі у фіналі цих змагань.

Шостий етап Кубка світу з фріcтайлу акробатика відбувся 12 січня в американському Дір Веллі. Українську команду представляло десять лижних акробатів, а саме Анастасія Новосад, Ольга Полюк, Ангеліна Брикіна, Анастасія Гасюк, Олександр Абраменко, Дмитро Котовський, Олександр Окіпнюк, Микола Пуздерко, Максим Кузнєцов та Володимир Кушнір.

Як інформує Державний центр олімпійської підготовки із зимових видів спорту, Дмитро Котовський виграв кваліфікацію. Ще два українці Олександр Абраменко Олександр Окіпнюк кваліфікувалися до фіналів (12 спортсменів).

Урешті у фіналі найкращий результат серед українських фристайлістів та найкращий результат у своїй кар'єрі показав теж Котовський. 

За інформацією «Суспільне Спорт», у великому фіналі рівнянин разом із тренером заявив один з найскладніших стрибків у лижній акробатиці – складність 4.9. Дмитро Котовський викрутив елементи в повітрі (не без проблем), а тоді впав на приземленні. Дмитро ризикував, але виконати чисто стрибок не зміг.

У підсумку, він отримав оцінку 83.3 бала у фіналі. Однак зі шести фіналістів лише двоє виконали вирішальний стрибок без падіння, інші  помилялися. І зрештою долю бронзи визначили 0,2 бала – Дмитро Котовський фінішував четвертим,  програвши трьом китайцям.

Рівненська фристайлістка Анастасія Новосад на цих стартах фінішувала 20.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024