На Рівненщині посилюють контроль за поширенням туберкульозу

21 Січня 2022, 13:50
На Рівненщині посилюють контроль за поширенням туберкульозу 445
На Рівненщині посилюють контроль за поширенням туберкульозу

У Рівненському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі для учасників робочих груп відбувся тренінг по взаємодії з органами влади територіальних громад.

Фахівці обговорили ситуацію з виявленням та лікуванням туберкульозу в області, окреслили головні проблемні питання та склали основний алгоритм дій з їх вирішення, повідомляють на сайті Рівненської обласної ради. 

Особливу увагу приділили питанню розв'язання проблем фінансування пов'язаних з реформуванням галузі, прийняття Програми та виділення коштів для її реалізації у кожній громаді.

«Ми давно закликаємо до активної взаємодії медиків та місцеву владу ОТГ Рівненщини з нашим закладом. Адже, для ефективної реалізації програми з протидії туберкульозу органи місцевого самоврядування потребують інформаційного супроводу та вдосконалення практичних навичок. Щоб вивести роботу у територіальних громадах у цьому напрямку на належний та продуктивний рівень у нашому закладі були створені спеціальні робочі групи, які здійснюватимуть виїзди, навчатимуть та моніторитимуть ситуацію», – розповів директор фтизіопульмонологічного центру Федір Аврука.

Читайте також:  У Рівненському районі підтвердили 390 нових випадків коронавірусу

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024