У Рівному відзначили День Соборності

22 Січня 2022, 17:45
У Рівному відзначили День Соборності 600
У Рівному відзначили День Соборності

На Рівненщині відзначають державне свято – День Соборності України.

Саме у цей день 1918 року українська незалежність була проголошена вперше. А вже через рік на Софійському майдані в Києві відбулось об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу. Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

З цієї нагоди у центрі Рівного, на майдані Незалежності відбулися урочистості, участь у яких взяли представники обласної та міської влади.

До Дня Соборності України, за традицією, на межі Рівненської і Житомирської областей розгорнули державний прапор завдовжки більше 80 метрів. Адже саме тут 21 січня 1990 року відбувся «живий ланцюг злуки».

«Як і 103 роки тому, українців об’єднала цінність любові до своєї держави, прагнення  жити в незалежній країні. Як і 103 роки тому, ми маємо той же виклик- військове вторгнення країни-агресора. Але ми віримо, що прийде той час, коли Акт Злуки буде відтворено на всіх тимчасово окупованих територіях Криму, Луганщини, Донеччини. Хочу сказати слова подяки синам України, які боронили і боронять свою країну», — зазначив заступник голови Рівненської ОДА Гемберг Сергій

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024