Рівненський «Гамлет» претендує на премію Курбаса

26 Січня 2022, 14:31
Фото з вистави 462
Фото з вистави

Премія імені Леся Курбаса присуджується професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України.

Про це журналістам Район.Культура повідомила пресслужба Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти. 

Серед претендентів на цю премію є вистава «Гамлет» за п'єсою Вільяма Шекспіра, що відбулась у Рівненському обласному академічному українському музично-драматичному театрі Рівненської обласної ради. Режисер-постановник — Володимир Петрів.

Про результати засідання Комітету з присудження премії Державне агенство України з питань мистецтв та мистецької освіти окремо повідомить на офіційному вебсайті та сторінках у соціальних мережах.

Нагадуємо, що Юрій Андрухович є автором перекладу шекспірівської п'єси «Гамлет», на основі якої й поставили спектакль у Рівному.

Читайте також: «Книги як наркотик», – Юрій Андрухович в Рівному

Довідково. Премія імені Леся Курбаса — премія України в галузі театрального мистецтва, заснована 1995 року Міністерством культури і Спілкою театральних діячів України на честь українського режисера, актора, теоретика театру, драматурга Леся Курбаса.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024