Рівне: поліцейського судитимуть за перевищення повноважень

26 Січня 2022, 15:20
Рівне: поліцейського судитимуть за перевищення повноважень 476
Рівне: поліцейського судитимуть за перевищення повноважень

Завершили досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно поліцейського, якому інкримінують перевищення службових повноважень, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування.

Слідством встановлено, що у травні минулого року поліцейські затримали чоловіка, який перебував напідпитку та порушував громадський порядок на території залізничного вокзалу в Рівному. Затриманий відмовився їхати з поліцейськими на освідування та почав нецензурно висловлюватися на адресу правоохоронців, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

Тоді один з поліцейських, перевищивши свої службові повноваження, надів кайданки на чоловіка, кинув його на асфальт і використовуючи заборонений прийом утримував силоміць, при цьому ще й наносячи удари. Потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Наразі поліцейського відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування проводили слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників оперативного підрозділу ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років

Читайте також:   У Здолбунові чоловік розбещував неповнолітню: правоохоронці відкрили кримінал

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024