У Рівному презентують проєкт «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність»

26 Січня 2022, 17:19
У Рівному презентують проєкт «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність» 711
У Рівному презентують проєкт «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність»

Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр презентуватиме проєкт, який втілюють у межах Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки.

Ініціатори проєкту «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність» розробили серію із 18 плакатів, які присвячені Збройним силам України. Про це повідомляє Рівненська обласна рада.

За час російсько-української війни у символіці та одностроях ЗСУ відбулася низка змін. Завдяки копіткій праці фахівців вдалося повністю позбутися радянського відбитка та впровадити сучасну військову символіку з врахуванням української ідентичності та усіх етапів розвитку війська.

На плакатах міститься інформація про однострої, знаки розрізнення, погони війська, а також про історичне підґрунтя символіки ЗСУ. Над розробкою цих матеріалів працювали відомі дизайнери та історики, серед яких – ГО «Центр мілітарної історії» в особі її керівника Василя Павлова, ТОВ «Геральдична палата «Олекса Руденко і Компаньйони».

«Переконаний, ці плакати стануть доречними наочними посібниками під час викладання історії та захисту України. Адже таке наочне приладдя вкрай важливе – особливо ж у контексті сьогодення», – зазначив голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Наразі видрукували 42 комплекти таких плакатів. Їх передадуть до навчальних закладів Рівненської області під час офіційної презентації проєкту. Вона відбудеться 28 січня о 12:00 у Рівному (вул. С. Петлюри, 17).

Читайте такожПолк із Рівного став першою військовою частиною, яка офіційно присягнула на вірність народу України

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024