Книга Каті Бльостки – серед бестселерів 2021 року

02 Лютого 2022, 10:20
Катя Бльостка 896
Катя Бльостка

Книга Каті Бльостки, письменниці родом з Рівненщини, «Матера вам не наймичка, або Чому діти – це прекрасно...» потрапила у список бестселерів 2021 року — книжок, яких найчастіше купували в Україні. Серед них традиційно багато перекладної дитячої літератури, а відтепер є й новий український нон-фікшн.

В чому полягає успішність та популярність книги пояснили в медіа Суспільне Культура.

Видавництво «Віхола» поступово заповнює нішу сучасного українського нон-фікшну, залучаючи до написання книжок українських популяризаторів науки. Найуспішнішим їхнім виданням стала книжка блогерки Каті Бльостки про материнство — 26 225 примірників. 

Насамперед Катя пише для майбутніх мам, рефреном повторюючи фразу «все буде добре». Маючи досвід чотирьох пологів, вона озброєна гумором і самоіронією, а також тверезим поглядом на всі забобони й поради. Зі здоровим скепсисом, вона відсіює всі оповідки, які їй переповідали баби й подруги, тамуючи тривожність суспільства навколо вагітності. «Матера вам не наймичка, або Чому діти це – прекрасно…» також допомагає зрозуміти, через що проходять мами та як їх можна підтримати.

Із огляду на те, що бестселерами стають дитячі книжки, мав би бути запит на книжку для тих, хто цих малих читачів народжує. Отже, гумористичний блог зі спростуванням фейків навколо материнства — рецепт успіху.

Читайте також: «Міфологема»: видали комікс про Закарпаття

Катя Бльостка та її книга
Катя Бльостка та її книга
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024