У Рівному відкрився Центр вуличних культур

09 Лютого 2022, 18:00
У Рівному відкрився Центр вуличних культур 2207
У Рівному відкрився Центр вуличних культур

У Рівному нововідкритий Центр вуличних культур забирає дітей з підвалів і навчає танців.

Ініціаторкою створення ЦВК стала Вікторія Мартинюк, яка вже 11 років керує «NoName dance and parkour studio». 

 «У наш Центр вуличних культур вкладено понад 850 тисяч гривень. На майже 800 квадратних метрах у ЦВК розмістилися чотири зали – дитячий танцювальний і тінейджерський, та ще один на 220 м2 для паркуру. Також тут в нас є зона спілкування підлітків та молоді, окремо – очікування для дітей, тренерська кімната, костюмерна, вбиральня, роздягальня і невеличкий кафетерій. А ще родзинка Центру – прозора стіна, через яку батьки на диванчиках зможуть спостерігати за тренуваннями своїх дітей», – розповідає Вікторія Мартинюк. 

 А для юних талантів Вікторія задумала у ЦВК залишити одну стіну нефарбованою. Хоче, аби вихованці студії самі її розмалювали. Тепер на базі ЦВК жінка хоче проводити щорічні батли з хіп-хопу та змагання з паркуру, навчання понад 500 дітей та підлітків. А ще хоче зібрати представників вуличної культури для створення єдиного інноваційного культурного продукту. 

 Під час відкриття Центру вуличних культур гостям презентували мініфільм «Від руїн до Центру вуличних культур», танцювальне шоу вихованців та педагогів колективу, а також розіграш абонементів на заняття у центрі. 

 «Коли ідею про Центр вуличних культур вдалося реалізувати, я нарешті зрозуміла, що все життя мріяла його відкрити. Часто думаю, який слід залишу після себе. Я точно ні про що не шкодую, адже багато дітей звернули на правильний шлях в No Name Dance Studio. Тепер ім’я студії асоціюється з чимось більшим, ніж просто танцями», – каже Вікторія Мартинюк. 

 Наразі в студії є існуючий зал на вулиці Гагаріна у Рівному. Загалом, 6 тренерів і 2 тренерів-новачків «NoName dance and parkour studio» навчають понад три сотні дітей та підлітків також в містах Здолбунів й Дубно та селах Зоря, Дюксин, Деражне. Їхні напрямки – хіп-хоп фристайл, хіп-хоп хореографія та паркур.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024