Працівники обласної ради подарували книги Великомежиріцькій спецшколі

13 Лютого 2022, 14:18
Великомежиріцька спецшкола 820
Великомежиріцька спецшкола

Напередодні Міжнародного дня дарування книг, який відзначатимуть 14 лютого, працівники виконавчого апарату Рівненської обласної ради вирішили долучитися до цієї ініціативи і придбали комплект книг для вихованців та викладачів Великомежиріцької спеціальної школи-інтернату І-ІІ ступенів. 

Це дитячі художні та енциклопедичні видання, а також методична література для педагогів, повідомляють на сайті обласної ради.

Великомежиріцька спеціальна ЗОШ-інтернат І-ІІ ступенів – це комунальний заклад обласної ради, де навчають і виховують дітей з легкими та середніми порушеннями інтелектуального розвитку. Як розповів директор школи Павло Соломчук, з усіх 11 спецшкіл, які діють на Рівненщині, в 4 займаються дітьми з такими нозологіями. 

На території школи розташовується пам'ятка архітектури національного значення – Палац Стецьких, де в середині 20 ст. розташовувалася загальноосвітня школа-інтернат, а у 80-х тут почали навчати дітей з нозологіями. Унікальні історичні будівлі потребують термінової реконструкції. 

На сьогодні в спецшколі  – 69 вихованців, в цей час вони перебувають на дистанційному навчанні. Це діти з колишніх Корецького, Березнівського, Гощанського та Млинівського районів, є діти з Дубна та сусідніх Житомирської та Хмельницької областей.

«Книги – це завжди корисний і потрібний подарунок. Тому вирішили з колегами підтримати благодійну ініціативу дарування книг та поповнити бібліотеку однієї з наших спецшкіл. На прохання викладачів придбали потрібну їм в роботі літературу, прописи, а також художні та енциклопедичні книжки для вихованців інтернату», – розповів керуючий справами виконавчого апарату – керівник секретаріату РОР Богдан Сологуб.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024