Призначили начальника Регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід»

15 Лютого 2022, 14:53
Призначили начальника Регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід» 1651
Призначили начальника Регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід»

На Рівненщині призначили начальника Регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід». 

Ним став Олександр Кяго. Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль привітав його з новою посадою, повідомляють на сайті відомства. 

«Під час розмови ми окреслили наступні кроки для підтримки підрозділів територіальної оборони. Саме вони – надійний тил для професійної й добре оснащеної армії України», – сказав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Нагадаємо, що є дві складові територіальної оборони. 

Перша: мешканець, який підписав контракт із Силами територіальної оборони ЗСУ, далі працює на своїй звичній роботі. Добровільно він може залучатися до заходів підготовки, наприклад, щотижнево, і раз на рік він бере участь в навчальних зборах. А в годину «Х» прибуває до штабу свого підрозділу, бере зброю та обороняє місто чи село, об’єкти критичної інфраструктури до підходу регулярної армії. 

Друга: мешканець, який підписав контракт, працює на постійній основі з військовими. Організація тероборони – це справа військових, яку вони роблять спільно з цивільною владою, органами самоврядування і громадянами. 

Як стати до лав Територіальної оборони, можна знайти на сайті https://sprotyv.in.ua/ або зателефонувати на гарячу лінію: 0 800 507 028.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024