У Рівному вручили премії та вшанували пам'ять про Анатолія Криловця

21 Лютого 2022, 16:49
Вручення Всеукраїнської літературної премії імені Анатолія Криловця. 1558
Вручення Всеукраїнської літературної премії імені Анатолія Криловця.

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді провели вручення Всеукраїнської літературної премії імені Анатолія Криловця та Вечір пам'яті письменника.

Про це повідомили на сторінці бібліотеки у фейсбуці.

Подія відбулася 20 лютого. Ця іменна премія проводиться третій рік поспіль спільно з Національною спілкою письменників України та Рівненською обласною організацією Національної спілки письменників України.

Вечір пам’яті та урочисте вручення премії відбулися до дня народження українського поета, перекладача, літературознавця, кандидата філологічних наук, доцента, Відмінника освіти України, члена Національної спілки письменників України – Анатолія Криловця (1961-2017). Захід провели в змішаному форматі: офлайн, відеоконференція Zoom, а також онлайн-трансляція на Facebook-сторінці бібліотеки.

На початку зустрічі учасники переглянули відеофрагменти, на яких Анатолій Криловець читає власні вірші. З вітальним словом виступила українська поетеса, прозаїкиня, перекладачка, бардеса, членкиня журі Валентина Люліч. До слова запросили також сина Анатолія Криловця, члена журі Романа Криловця, який зачитав авторську поезію батька.

Літературну премію в номінації «Любовна лірика» отримали Юлія Сільчук (Ковель), Христина Семерин (Острог), Іван Генрош (Львів) та Яна Грицан (Івано-Франківськ). У номінації «Філософська лірика» перше місце посіла Оксана Лозова (Львів), друге та третє — Віктор Крупка (Вінниця) й Олександр Гунько (Херсон).

Особливими відзнаками літературної премії імені Анатолія Криловця відзначили: Олега Андрішко, Олега Гончаренка, Василя Вертипороха, Олеся Гриба, Світлану Шинкар, Юрія Хмелевського, Ярослава Гиць та Віктора Шупера.

Про літературні пошуки та творчі успіхи розповіли лауреати Юлія Сільчук й Віктор Шупер. В онлайн-форматі до заходу долучилися секретарка НСПУ з роботи із молоддю Юлія Бережко-Камінська, лауреати премії Віктор Крупка й Олександр Гунько та членкиня журі Галина Вокальчук.

Крім того, багато із присутніх висловлювали власні спогади пов’язані із Анатолієм Криловцем. Наприклад, цікаві розповіді ми почули від дитячої письменниці Тамари Бацмай, поетеси Любові Ярмолюк та інших. Музичну частину вечора пам’яті забезпечили Валентина Люліч та Валентина Слуквіна, які співали пісні на слова Анатолія Криловця. Окрім цього відбулося читання поезій із різних збірок поета.

Читайте також: У Рівному військовослужбовець Володимир Тимчук презентував свої книги

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024