У Рівному засудили керівника розвідки терористів

21 Лютого 2022, 15:13
У Рівному засудили керівника розвідки терористів 978
У Рівному засудили керівника розвідки терористів

Ідентифікували особу командира диверсійно-розвідувальної групи бойовиків, яка брала участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у Волноваському районі Донеччини у 2014-2016 роках.

Співробітники СБУ встановили, що командиром ворожих диверсантів є мешканець тимчасово непідконтрольного українській владі Донецька. До лав бойовиків він приєднався у липні 2014 року. Там пройшов «курс» бойової та спеціальної підготовки, повідомляють у пресслужбі УСБУ у Рівненській області.

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на території ОРДЛО.

Встановлено, що до складу ворожого підрозділу входили професійні снайпери, які пройшли спецпідготовку під керівництвом інструкторів з РФ. За даними слідства, вони здійснювали прицільний обстріл українських позицій у районах Богданівки, Петрівського, Старогнатівки та Вікторівки.

Крім того, учасники групи здійснювали збір розвідданих про дислокацію підрозділів Збройних Сил України на території регіону. Отриману інформацію передавали представникам спецслужб РФ.

За матеріалами СБУ, Рівненській міський суд визнав його винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Засудженого оголосили у розшук.

Початок терміну відбування покарання обчислюється з моменту його затримання і приведення вироку до виконання.

Досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також:  У Рівному на смерть збили жінку

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024