Через російську агресію церква на Костопільщині перейшла до ПЦУ

06 Березня 2022, 12:33
Через російську агресію церква на Костопільщині перейшла до ПЦУ 1635
Через російську агресію церква на Костопільщині перейшла до ПЦУ
У Костопільському деканаті ПЦУ 5 березня повідомили про перехід Св. Михайлівської парафії села Борщівка на чолі з настоятелем протоієрей Валерієм Палаєвським, які були в складі УПЦ МП, до ПЦУ.

 

Релігійна громада звернулася до архиєпископа Рівненського та Острозького Іларіона з проханням прийняти їх парафію до складу Рівненської єпархії Української Помісної Православної Церки України, на що отримали благословення та відповідний Указ, повідомляють на сторінці Костопільського благочиння ПЦУ у фейсбуці.

«Сьогодні була відслужена Літургія на чолі з деканом Костопільського деканату митр.прот. Андрієм Кононцем в співслужінні настоятеля прот. Валерія Палаєвського та численного духовенства деканату... Були піднесені молитви за нашу владу та військо, за добровольців та медиків, та нашу перемогу. Храм був заповнений парафіяними які з сльозами на очах молилися за нашу Батьківщину та нашу єдність, багато людей приступили до сповіді та причастя. По завершені прозвучала молитва Боже Великій Єдиний. Декан прот. Андрій привітав настоятеля та парафіян з важливим та правильним рішенням яке вони прийняли і побажав молитовної єдності в цей тяжкий час», – йдеться у повідомленні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024