Як у Білокриницькій громаді підтримують українську армію

08 Квітня 2022, 13:47
Як у Білокриницькій громаді підтримують українську армію 975
Як у Білокриницькій громаді підтримують українську армію
Понад півсотні маскувальних сіток, смаколики для захисників, гарячі обіди для всіх, хто їх потребує, гуманітарні вантажі для східних областей. Усім цим займається волонтерський пункт «Паляниця з полуницею», який працює в одному з освітніх закладів Білокриницької громади.
 
Його створили у перші дні війни. Відтоді тут плетуть, куховарять, шиють, а ще малюють, щоб підбадьорити захисників. Усе це роблять, щоб допомогти військовим, бійцям тероборони, рятувальникам, переселенцям, людям, які залишилися жити у регіонах, де тривають активні бойові дії, повідомлять у Рівненській ОВА. 
 
Волонтерством займаються місцеві мешканці. Допомагають і дорослі, і діти.
 
«Ми передаємо продукти і речі першої необхідності на передову, підтримуємо наших переселенців. Готуємо для захисників. Також завозимо обіди у волонтерський центр, що діє при недільній школі Свято-Покровського собору. Нам, своєю чергою, передавали гуманітарний вантаж друзі з Італії, який ми розподілили і передали тим, хто його потребує, – розповідає ініціаторка створення волонтерського центру «Паляниця з полуницею» Олена Дубасюк. – Також у нас діє центр психологічної підтримки. Двічі на тиждень із 10 до 15 години усіх охочих консультує психолог. Звертаються і переселенці, і місцеві жителі. Насправді така допомога зараз дуже актуальна».
 
Тим часом волонтери вже готуються до Великодня – планують випікати паски для захисників, аби смак свята відчули всі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024